Windows 10 voor software ontwikkelaars


Windows 10 is officieel gereleased. Microsoft heeft voor dit nieuwe besturingssysteem heel goed haar best gedaan om software ontwikkelaars beter te ondersteunen. Ben jij een Android of iOS ontwikkelaar en wil jij jouw mobiele applicatie delen met Microsoft-gebruikers? Dat kan vanaf nu met het nieuwe Windows 10. Ben je een web ontwikkelaar of desktop ontwikkelaar en wil jij jouw applicatie universeel delen op meerdere Windows apparaten? Ook hier heeft Microsoft een oplossing voor. In deze blog vertel ik meer over de Windows 10 mogelijkheden voor jou als software ontwikkelaar / uitgever.

Eén Windows voor elk apparaat

Voorheen had elk type Windows apparaat een apart Windows-besturingssysteem. De desktop, Windows Phone en de XBox waren allemaal verschillend van elkaar. Het nieuwe Windows 10 besturingssysteem is universeel waardoor er nog maar één besturingssysteem is. Voor ontwikkelaars biedt dit een hoop voordelen. Je hoeft code niet meer compleet te herschrijven om een ander Windows apparaat te ondersteunen. Je kunt eenvoudig meer Windows apparaten ondersteunen waardoor er meer mogelijkheden zijn en uiteindelijk kun je hierdoor meer gebruikers bereiken.

Windows 10 voor Android en iOS ontwikkelaars

Heb je als Android of iOS ontwikkelaar altijd al meer (mobiele) apparaten willen ondersteunen? Met Windows 10 kun je jouw ontwikkelde Android of iOS applicatie met Windows-gebruikers delen. Microsoft maakt het voor jou als Android of iOS ontwikkelaar mogelijk om reeds ontwikkelde mobiele applicaties ook voor Windows 10 beschikbaar te stellen.


Microsoft lanceert twee software development kits (SDK's) waarmee je bestaande code kunt converteren naar een universele applicatie voor Windows 10. Als Android ontwikkelaar krijg je de mogelijkheid om Java en C++ te gebruiken op Windows 10. Als iOS ontwikkelaars kun je bestaande Objective-C code gebruiken. Microsoft wil dat jouw applicatie zonder al te veel veranderingen op Windows 10 draait. Vervolgens hoopt Microsoft dat je de voordelen van andere Microsofts producten inziet, zoals Cortana, Live Tiles, Xbox Live en dergelijke, zodat je deze uiteindelijk zult toepassen binnen je applicatie.Web applicaties en desktop applicaties voor Windows 10

Naast de software development kits om Android en iOS applicaties naar Windows 10 te brengen, stelt Microsoft ook diverse tools beschikbaar om web applicaties en Windows desktop applicaties in een universele applicatie te veranderen. Als web ontwikkelaar kun je op deze wijze applicaties eenvoudig naar de Windows Store brengen. Ben je een .NET, Win32 of Win64 ontwikkelaar? Dan kun je door middel van virtualisatie jouw applicatie omzetten tot een universele applicatie. Onder andere Adobe maakt al gebruik van deze tools om de desktop applicatie Photoshop Elements naar de Windows Store te brengen.Windows 10 videos voor ontwikkelaars

Microsoft heeft een serie video's gemaakt waarin de mogelijkheden van Windows 10 voor ontwikkelaars uitgebreid worden besproken. Doe je voordeel en neem de tijd om de video's te bekijken.
Wat wij vinden van het nieuwe Windows 10?

Wij zijn enthousiast over de ontwikkelingen rondom het nieuwe Windows 10. Microsoft geeft ons als ontwikkelaars het gevoel dat er weer aan ons wordt gedacht. Voornamelijk de mogelijkheid om Android, iOS, web applicaties en desktop applicaties universeel te maken voor de verschillende Windows 10 apparaten maakt ons super enthousiast. Onze vingers jeuken om aan de slag te gaan.Wil je een Windows 10 applicatie ontwikkelen?

Wil je software ontwikkelen voor het nieuwe Windows 10 besturingssysteem? Graag vertellen wij je over de mogelijkheden en denken wij met je mee. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.


Persoonlijk advies en begeleiding

Je wordt door ons begeleid vanaf het moment dat je klant bent. Wij adviseren je tijdens het ontwikkelen van jouw nieuwe applicatie, zodat jouw bedrijf beter wordt geautomatiseerd.Andere specifieke wensen?

Heb je wensen die afwijken van de norm? Leuk! Wij leveren maatwerk en zijn creatief. Laat ons weten wat jouw wensen zijn en wij denken met jou mee. Neem contact met ons op via 050 - 211 00 55.
Gearchiveerd in de categorie: software development

Voorzien van de labels: microsoft, windows


Adres:
Peizerweg 97
9727 AJ GRONINGEN

Telefoon en e-mail:
Telefoon: 050 - 211 00 55
E-mail: info@digibilities.nl

Vragen, demo of offerte?
Bel 050 - 211 00 55 of vul onderstaand formulier