Een nieuwe manier om de wereld te zien


Tijdens een evenement in San Francisco introduceerde Microsoft gisteren de HoloLens. De HoloLens is een bril met een virtual reality platform dat hologrammen toevoegt aan de echte wereld. De HoloLens herkent handgebaren van de gebruiker en voegt geluid toe om de gebruikerservaring te vergroten. De HoloLens van Microsoft is een indrukwekkend apparaat dat veel nieuwe mogelijkheden biedt. Wij zijn enthousiast en kijken uit naar toekomstige ontwikkelingen.

Google Glass

Google introduceerde in april 2012 de Google Glass. De Google Glass is een bril waarbij gebruik wordt gemaakt van een head-mounted display (HMD). Google Glass is gebaseerd op de techniek van een Smartphone waarbij een gebruiker door middel van stemcommando's of een touchpad aan de zijkant van de bril het apparaat bedient.

Microsoft HoloLens

De HoloLens van Microsoft is een bril met een virtual reality platform dat hologrammen toevoegt aan de echte wereld om je heen. Via de HoloLens zie je de wereld zoals door een normale bril met daaroverheen een projectie van hologrammen in 3D, ook wel Augmented Reality genoemd. Het bijzondere aan de HoloLens is een redelijk vloeiende weergave van het beeld dat zich aanpast aan je positie. Om de gebruikerservaring van de HoloLens te vergroten, is de bril voorzien van speakers. De HoloLens herkent handgebaren van de gebruiker zodat de gebruiker taken kan uitvoeren zoals virtuele knoppen indrukken en virtuele objecten verplaatsen. Met de HoloLens bevind je jezelf dus deels in de echte wereld en deels in een virtuele wereld.Doelgroep van de HoloLens

Microsoft heeft aangekondigd dat gebruikers van de HoloLens zelf hologrammen kunnen maken met de software 'HoloStudio'. De HoloLens zal waarschijnlijk het beste uit de verf komen voor mensen die in 3D ontwerpen. De HoloLens is in eerste instantie niet bedoeld voor kantoorapplicaties om e-mails te schrijven, tekst te verwerken of spreadsheets te maken. Voor gaming daarentegen zou de HoloLens wel uitermate geschikt zijn. De software voor de HoloLens draait op het nieuwe Windows 10 besturingssysteem dat nog in ontwikkeling is.Promotievideo van de Microsoft HoloLensLive demonstratie van de Microsoft HoloLensVerwachte release van de Microsoft HoloLens

De daadwerkelijke release datum van de HoloLens is nog niet bekend. Microsoft geeft aan dat op het moment dat Windows 10 klaar is en wordt gereleased, ook de HoloLens zal worden uitgebracht. Wij vermoeden dat je de HoloLens dit jaar nog kunt verwachten.


Persoonlijk advies en begeleiding

Je wordt door ons begeleid vanaf het moment dat je klant bent. Wij adviseren je tijdens het ontwikkelen van jouw nieuwe applicatie, zodat jouw bedrijf beter wordt geautomatiseerd.Andere specifieke wensen?

Heb je wensen die afwijken van de norm? Leuk! Wij leveren maatwerk en zijn creatief. Laat ons weten wat jouw wensen zijn en wij denken met jou mee. Neem contact met ons op via 050 - 211 00 55.
Gearchiveerd in de categorieën: inspiratie, nieuws

Voorzien van de labels: microsoft, windows


Adres:
Peizerweg 97
9727 AJ GRONINGEN

Telefoon en e-mail:
Telefoon: 050 - 211 00 55
E-mail: info@digibilities.nl

Vragen, demo of offerte?
Bel 050 - 211 00 55 of vul onderstaand formulier