Wat is een desktop app?

Applicatie voor desktop- of laptopcomputer


Een desktop app – afgekort voor desktop applicatie – is een software-toepassing die zelfstandig wordt uitgevoerd op een desktop- of laptopcomputer. In tegenstelling tot een webgebaseerde toepassing, waarvoor de webbrowser nodig is. Een desktop applicatie wordt daadwerkelijk op een computer geïnstalleerd.

Voorbeeld van een desktop applicatie

Voorbeelden van desktop applicaties

Voor de desktop zijn duizenden applicaties beschikbaar. Veel applicaties zijn via de Microsoft Windows Store en Apple Mac Store te downloaden. Ook online zijn veel desktop applicaties te vinden.

Hieronder tref je een aantal voorbeelden om een indruk te krijgen.

Microsoft Office

Internetbrowser zoals FireFox, Chrome en Edge

Video games

Afbeeldingsbewerker zoals Photoshop

Videobewerkers zoals Adobe Premiere


Kenmerken van een desktop applicatie

Desktop applicaties zijn ontwikkeld om te draaien op een specifiek besturingssysteem zoals Windows, Mac of Linux.

Desktop applicaties maken gebruik van de volledige computer capaciteit. Het werkgeheugen, de processor capaciteit, de opslag en de grafische kaart. Doordat een desktop applicatie volledige gebruik kan maken van deze capaciteit, kunnen desktop applicaties meer rekenkracht van de computer vragen. Dit resulteert in krachtige applicaties.

Desktop applicaties werken soepel en snel. De gebruikerservaring is daardoor heel fijn.

De installatie van een desktop applicatie wordt meestal handmatig door de eindgebruiker uitgevoerd. Updates worden vaak automatisch via het internet uitgevoerd.

Desktop applicaties hebben de mogelijkheid om zonder internetverbinding te werken.


Desktop applicatie laten ontwikkelen?

Wij zijn applicatie ontwikkelaars voor de desktop. De afgelopen 20 jaar hebben wij desktop software ontwikkeld voor diverse bedrijven, overheden en instellingen. Van CRM systemen, administratieve software en e-commerce tot afbeeldingsbewerkers en tekstverwerkers. Neem contact met ons op om je te laten informeren en inspireren. Bel ons via 050 - 211 00 55.

Persoonlijk advies en begeleiding

Je wordt door ons begeleid vanaf het moment dat je klant bent. Wij adviseren je tijdens het ontwikkelen van jouw nieuwe applicatie, zodat jouw bedrijf beter wordt geautomatiseerd.

Andere specifieke wensen?

Heb je wensen die afwijken van de norm? Leuk! Wij leveren maatwerk en zijn creatief. Laat ons weten wat jouw wensen zijn en wij denken met jou mee. Neem contact met ons op via 050 - 211 00 55.


Adres:
Peizerweg 97
9727 AJ GRONINGEN

Telefoon en e-mail:
Telefoon: 050 - 211 00 55
E-mail: info@digibilities.nl

Vragen, demo of offerte?
Bel 050 - 211 00 55 of vul onderstaand formulier