Leonardo da Vinci als Plato

Pythagoras

Aristoteles

Socrates

Archimedes

Michelangelo als Heraclitus

Diogenes


Serious Gaming iPad applicatie

Scholieren worden meer betrokken bij het WaterschapOpdrachtomschrijving

De kerntaak van Waterschap Hunze en Aa's is het zorgen voor schoon en voldoende water in kanaal, meer of sloot. Zij beschermen burgers tegen overstromingen door dijken te onderhouden en zorgen dat waterwegen goed bevaarbaar zijn.


Waterschap Hunze en Aa's had het doel om scholieren meer te betrekken bij de taken van het Waterschap. Om dit te realiseren hebben wij de iPad applicatie ‘Shit Happens!’ voor Waterschap Hunze en Aa's ontwikkeld. De mobiele applicatie is bedoeld voor scholieren van VMBO, HAVO en VWO van alle niveau's.


Gepersonaliseerd invoer van scholieren


De scholieren krijgen de vragen gepersonaliseerd gesteld


De scholieren krijgen een video te zien


De scholieren lopen naar de volgende vraag

Applicatie werking

Voor de Apple iPad is een iOS applicatie ontwikkeld. In groepen van vijf scholieren spelen de scholieren het spel waarbij zij met een iPad een route over de waterzuivering lopen. Tijdens het spel worden multiple choice vragen gesteld en krijgen scholieren, op specifieke posities op de waterzuivering, video's te zien en geluidsfragmenten te horen.


Applicatie eigenschappen

De applicatie is ontwikkeld voor Apple iOS 7.x en Apple iOS 8.x

De mobiele applicatie is voorzien van een welkomstscherm, ook wel splashscreen genoemd.

De mobiele applicatie is gepersonaliseerd. Van elke groep wordt een groepsfoto met de iPad gemaakt. Scholieren voeren hun naam in voordat de speurtocht begint. Ten tijde van de speurtocht worden leerlingen individueel en gepersonaliseerd een vraag gesteld.

De mobiele applicatie toont teksten en afbeeldingen voor het stellen van vragen en voor het geven van informatie.

De mobiele applicatie toont video's en speelt geluidsfragmenten af in de vorm van gesproken commando’s.

De mobiele applicatie maakt gebruik van de camera, kompas voor een kijkrichting en locatiebepaling op basis van GPS.

De mobiele applicatie toont dialoogvensters om de scholieren van extra informatie te voorzien.

De mobiele applicatie toont ballonnen op de routekaart om aan te geven waar de scholieren heen moeten.

De mobiele applicatie toont de GPS positie van de scholieren op de routekaart.

De mobiele applicatie houdt scores en resultaten van de deelnemende scholieren per bijeenkomst.

De mobiele applicatie heeft de mogelijkheid tot het invoeren van antwoorden op basis van multiple choice vragen.

De mobiele applicatie baseert de puntentelling op antwoord en tijd. Vragen zijn gebonden aan een maximale invoertijd van 20 seconden per vraag.

De uiteindelijke score wordt via de iPad per e-mail verzonden naar de jury van Waterschap Hunze en Aa's.

De applicatie is ontwikkeld voor een vaste horizontale weergave.

De software is ontwikkeld in Objective-C


Lees het nieuwsbericht over de iPad applicatie voor Waterschap Hunze en Aa's op onze weblog


Portfolio van applicaties

Applicaties ontwikkeld voor onze klanten


Windows 8 applicatiesVoor diverse opdrachtgevers hebben wij software voor Windows 8 en 8.1 ontwikkeld. De Windows 8 tegelinterface, ook wel Metro of Modern UI genoemd, biedt onze opdrachtgevers moderne en gebruiksvriendelijke software


Lees meer over Window 8 applicaties


Web applicatie op de desktopDe opdrachtgever had de wens om zijn eigen web applicatie naar de desktop van de klant te brengen. Daarmee kunnen klanten met een Microsoft Windows of Apple OS X computer kunnen met de desktop applicatie sneller en eenvoudiger foto's uploaden en bestellen.


Lees meer over Web applicatie op de desktop


Acceptgiro opmakenDe applicatie importeert spreadsheet documenten waarna kolommen handmatig gekoppeld kunnen worden. Er worden nieuwe lijsten met gironummers gegenereerd. Het resultaat wordt gekoppeld aan Microsoft Word zodat er een mail-merge kan plaatsvinden. De Microsoft Word-bestanden worden uiteindelijk op een sjabloon voor acceptgiro's afgedrukt.


Lees meer over het acceptgiro opmaken


Web scrapingVoor diverse opdrachtgevers hebben wij websites geanalyseerd en de content gearchiveerd. De wens van onze opdrachtgevers is voornamelijk het downloaden van adressen, nieuws en vaktechnisch content, en deze converteren naar Excel, XML, database of andere bronnen.


Lees meer over Web scraping


Adobe InDesign scriptingDe opdracht was het automatiseren van taken binnen Adobe InDesign. De geautomatiseerde taken moesten de adressen uit de database verwerken en opmaken tot een adressengids. Uiteindelijk moest de adressengids klaar zijn om te drukken.


Lees meer over Adobe Indesign scripting


Sneltoetsen geheugensteunMet de applicatie kunnen gebruikers op eenvoudige wijze informatie over sneltoetsen raadplegen en deze direct in de praktijk brengen. De gebruiker kan met een simpele toetsencombinatie de applicatie weergeven en verbergen. De applicatie geeft een overzicht van sneltoetsen en geeft praktische tips voor alledaagse handelingen.


Lees meer over sneltoeten geheugensteun


Administratie softwareOnze opdrachtgever maakte gebruik van verouderde administratie software dat 10 jaar geleden voor Windows XP was ontwikkeld. Doordat de ondersteuning voor Windows XP door Microsoft is beëindigd, was het noodzakelijk voor de opdrachtgever om de software te updaten. De software is geheel opnieuw ontwikkeld voor Windows 7, 8 en 8.1.


Lees meer over administratie software


Serious Gaming applicatieWaterschap Hunze en Aa's had het doel om scholieren meer te betrekken bij de taken van het Waterschap. Om dit te realiseren hebben wij de iPad applicatie ‘Shit Happens!’ voor Waterschap Hunze en Aa's ontwikkeld. De mobiele applicatie is bedoeld voor scholieren van VMBO, HAVO en VWO van alle niveau's. Voor de Apple iPad is een iOS 7.x en 8.x applicatie ontwikkeld.


Lees meer over Serious Gaming

Uw applicatie?
Portfolio van eigen projecten

Onze eigen projecten


NeosenseContent tot leven brengen is waar het bij Neosense om gaat. Plaats pakkende teksten, helder opgemaakte tabellen, frisse afbeeldingen en inspirerende video's op je website of weblog, en dat zonder gedoe. Het resultaat wordt automatisch gepresenteerd in een responsive design voor desktop computers en mobiele apparaten.


Lees meer over de Neosense