Leonardo da Vinci als Plato

Pythagoras

Aristoteles

Socrates

Archimedes

Michelangelo als Heraclitus

Diogenes


Acceptgiro opmaken

Van spreadsheet document naar geprinte acceptgiroOpdrachtomschrijving

Onze opdrachtgever heeft ruime ervaring met specifieke opdrachten, zoals het printen van acceptgiro's, het toepassen van variabele data in printopdrachten en het verwerken en verzenden van privacy gevoelige informatie.


De opdrachtgever ontvangt wekelijks spreadsheet documenten van zijn klanten. Deze documenten werden vervolgens handmatig gecontroleerd, en de banknummers werden via een verouderde tool geconverteerd. De geconverteerde data werd uiteindelijk verwerkt in een Microsoft Word document dat geprint werd op een sjabloon van een acceptgiro.


De werkwijze van onze opdrachtgever was omslachtig en tijdrovend. Daarom had hij de wens dit proces te vereenvoudigen en te versnellen. Wij kregen de opdracht om software te ontwikkelen, met als doel om CSV- en Excel-bestanden op de juiste manier in te richten, zodat deze in Microsoft Word geladen kunnen worden om vervolgens ‘gemailmerged’ te worden. Uiteindelijk kan het Microsoft Word document geprint worden op speciaal papier voor acceptgiro’s.

Applicatie werking

De applicatie importeert een CSV- of Excel-bestand waarna de kolommen handmatig gekoppeld kunnen worden. Vervolgens wordt er een nieuwe lijst met gironummers gegenereerd op basis van Modulus 11 in een CSV-bestand. Het nieuw gegenereerde CSV-bestand wordt in MS Word geladen zodat er een zogenoemde ‘mail-merge’ kan plaatsvinden. De MS Word-bestanden kunnen uiteindelijk op een sjabloon voor acceptgiro's worden afgedrukt.


Applicatie eigenschappen

De applicatie is ontwikkeld voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7

De applicatie importeert originele Microsoft Excel-bestanden (XLS en XLSX)

De applicatie importeert Comma Separated Values (CSV) bestanden met een puntkomma, komma of manueel te kiezen scheidingsteken

De gebruiker kan kolommen toevoegen, omrekenen en verwijderen

De applicatie rekent controlecijfers uit voor betalingskenmerken, rekeningnummers en bedragen

Het omrekenen van controlecijfers gebeurt op basis van Modulus 11

De applicatie genereert een CSV-bestand en koppelt dit aan Microsoft Word voor een zogenoemde mail-merge.

De software is ontwikkeld in C++ en Delphi


Portfolio van applicaties

Applicaties ontwikkeld voor onze klanten


Windows 8 applicatiesVoor diverse opdrachtgevers hebben wij software voor Windows 8 en 8.1 ontwikkeld. De Windows 8 tegelinterface, ook wel Metro of Modern UI genoemd, biedt onze opdrachtgevers moderne en gebruiksvriendelijke software


Lees meer over Window 8 applicaties


Web applicatie op de desktopDe opdrachtgever had de wens om zijn eigen web applicatie naar de desktop van de klant te brengen. Daarmee kunnen klanten met een Microsoft Windows of Apple OS X computer kunnen met de desktop applicatie sneller en eenvoudiger foto's uploaden en bestellen.


Lees meer over Web applicatie op de desktop


Acceptgiro opmakenDe applicatie importeert spreadsheet documenten waarna kolommen handmatig gekoppeld kunnen worden. Er worden nieuwe lijsten met gironummers gegenereerd. Het resultaat wordt gekoppeld aan Microsoft Word zodat er een mail-merge kan plaatsvinden. De Microsoft Word-bestanden worden uiteindelijk op een sjabloon voor acceptgiro's afgedrukt.


Lees meer over het acceptgiro opmaken


Web scrapingVoor diverse opdrachtgevers hebben wij websites geanalyseerd en de content gearchiveerd. De wens van onze opdrachtgevers is voornamelijk het downloaden van adressen, nieuws en vaktechnisch content, en deze converteren naar Excel, XML, database of andere bronnen.


Lees meer over Web scraping


Adobe InDesign scriptingDe opdracht was het automatiseren van taken binnen Adobe InDesign. De geautomatiseerde taken moesten de adressen uit de database verwerken en opmaken tot een adressengids. Uiteindelijk moest de adressengids klaar zijn om te drukken.


Lees meer over Adobe Indesign scripting


Sneltoetsen geheugensteunMet de applicatie kunnen gebruikers op eenvoudige wijze informatie over sneltoetsen raadplegen en deze direct in de praktijk brengen. De gebruiker kan met een simpele toetsencombinatie de applicatie weergeven en verbergen. De applicatie geeft een overzicht van sneltoetsen en geeft praktische tips voor alledaagse handelingen.


Lees meer over sneltoeten geheugensteun


Administratie softwareOnze opdrachtgever maakte gebruik van verouderde administratie software dat 10 jaar geleden voor Windows XP was ontwikkeld. Doordat de ondersteuning voor Windows XP door Microsoft is beëindigd, was het noodzakelijk voor de opdrachtgever om de software te updaten. De software is geheel opnieuw ontwikkeld voor Windows 7, 8 en 8.1.


Lees meer over administratie software


Serious Gaming applicatieWaterschap Hunze en Aa's had het doel om scholieren meer te betrekken bij de taken van het Waterschap. Om dit te realiseren hebben wij de iPad applicatie ‘Shit Happens!’ voor Waterschap Hunze en Aa's ontwikkeld. De mobiele applicatie is bedoeld voor scholieren van VMBO, HAVO en VWO van alle niveau's. Voor de Apple iPad is een iOS 7.x en 8.x applicatie ontwikkeld.


Lees meer over Serious Gaming

Uw applicatie?
Portfolio van eigen projecten

Onze eigen projecten


NeosenseContent tot leven brengen is waar het bij Neosense om gaat. Plaats pakkende teksten, helder opgemaakte tabellen, frisse afbeeldingen en inspirerende video's op je website of weblog, en dat zonder gedoe. Het resultaat wordt automatisch gepresenteerd in een responsive design voor desktop computers en mobiele apparaten.


Lees meer over de Neosense